RECEPTY - NAŠE FIREMNÍ RECEPTY A DOPORUČENÍ


Pro začátek jsme si pro vás připravili několik receptů, do kterých používáme naše novinky uvedené na trh začátkem roku 2018.

 

Restované kuřecí nudličky s barevnou paprikou, jarní cibulkou a žampiony

Suroviny: Kuřecí prsa, barevná paprika, jarní cibulka, žampiony, WOK, restovaná cibule, koriandr list (Cilantro), sůl, olej, sezamový olej

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme WOK koření, olej a zamícháme a necháme 10 minut marinovat. Na rozpálené wok pánvi orestujeme marinované kuřecí maso, přidáme barevnou papriku, žampiony a restujeme. Na závěr přidáme jarní cibulku a dochutíme směsí koření WOK a můžeme servírovat. Podle chuti dosolíme. Na hotový pokrm přidáme koriandr, restovanou cibulku a zakápneme sezamovým olejem. Můžeme podávat s jasmínovou rýží, rýžovými nudlemi ...

 

Klínky z mrkve, řapíkatého celeru, cukety a žampiony s kokosovým mlékem

Suroviny: Mrkev, řapíkatý celer, cuketa, žampiony, WOK, koriandr list (Cilantro), sůl, kokosové mléko

Postup: Kokosové mléko vlijeme do WOK pánve a na mírném ohni krátce svaříme (cca 4 minuty), přidáme WOK koření, žampiony a mrkev, vaříme (cca 3 minuty). Poté přidáme cuketu a řapíkatý celer a vaříme další (cca 2 minuty). Zelenina by měla být křupavá na skus. Na dochucení použijeme WOK koření. Hotový pokrm ozdobíme koriandrem. Můžeme podávat s jasmínovou rýží, rýžovými nudlemi ...

 

Lehký salátek s koriandrovou zálivkou a pečeným kuřecím prsem

Suroviny: Kuřecí prsa, olej, mix listových salátů, olivový olej, šťáva z pomeranče, farmářské koření, ČTVERO KVÍTÍ (dekorační květy), koriandr list (Cilantro), sůl

Postup: Kuřecí prsa marinujeme ve farmářském koření s olejem. Krátce necháme odstát (cca 10 minut). Na rozpálené pánvi opečeme kuřecí prsa a mezi tím si připravíme lehký salátek.Do olivového oleje přidáme pomerančovou šťávu a koriandr a vymícháme do hladké konzistence.Poté zlehka vmícháme do směsi salátu.Servírujeme salátek s medailonky z kuřecích prsou ozdobou jedlých květů a bílou rozmarýnovou bagetou.

 

Chipotle majonéza

Suroviny: majonéza, chipotle papričky, pomerančová šťáva, cukr

Postup: Do majonézy přidáme pomerančovou šťávu, chipotle papričky a špetku cukr.

Cukr s pomerančovou šťávou zvýrazní chuť a pikantnost chipotle papriček. Vypečená panchetta nakrájená na malé kostičky, zvýrazní uzený podtext Chipotle papriček. Chipotle majonézu můžete podávat k hranolkům, majonéza do burgerů, trhanému bůčku, k pečeným masům, smaženým sýrům, dip k nachos chips, majonéza do sendvičů a baget.

 

Farmářský dressing

Suroviny: Bílý jogurt, farmářské koření, sůl

Postup: Bílý jogurt smícháme s farmářským kořením a dle chuti dosolíme.

Můžeme použít jako dip nebo dressing do salátu, k rybám, čerstvé zelenině.